Składniki:
1 kg filetu z łososia2 opakowania francuskiego ciasta
1 jajko
1 łyżka przyprawy do piernika
3 łyżki soku z pomarańczy
2 łyżki oliwy
sól
1 łyżka miodu
żurawina suszona
płatki migdałowe
KROK 1: Należy oddzielić skórę od mięsa ryby, a następnie pokroić łososia na kawałki.
KROK 2: Wymieszać w misce oliwę, sok, miód, sól i korzenne przyprawy, po czym włożyć łososia, dokładnie obtoczyć w powstałym sosie i zostawić w chłodnym miejscu.
KROK 4: Zaginam, tworzę ogonek, a z przodu formuję łepek i wbijam dwie kulki pieprzu.
Danie wygląda wyśmienicie! Uwielbiam ryby oraz ciasto francuskie, więc na pewno przetestuję ten pomysł. Muszę jednak czekać na zakończenie remontu naszej kuchni. Za niedługo mają mi przywieźć nową zmywarkę do zabudowy i już nie umiem się doczekać!
OdpowiedzUsuń