Rewelacyjna przystawka na wieczór do piwka, wystarczy gotowe ciasto francuskie, zielone szparagi i w ciągu 20 minut mamy gotowe na stole szparagi w cieście.
Składniki:
ok.20 dość cienkich zielonych szparagówgotowe ciasto francuskie
1 jajko
Wykonanie:
1. Zielone szparagi gotujemy 5 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru.
2. Z ciasta francuskiego wycinamy paski długości 3/4 szparaga i szerokości tak by ciasto mogło się zawinąć dookoła szparagi.
3. Zawijamy szparagi ciastem dobrze sklejając ich brzegi.
4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy ciasto roztrzepanym jajkiem.
3. Zawijamy szparagi ciastem dobrze sklejając ich brzegi.
4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy ciasto roztrzepanym jajkiem.
5. Pieczemy około 10 minut w temp. 200 st. C (na złoty kolor).
Flickr Imags