Składniki:
300 g zmielonej wołowiny (najlepsza jest polędwica wołowa)2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka sosu sojowego
papryka ostra mielona
sól
papryka słodka i ostra
pieprz czarny świeżo mielony
pieprz czarny świeżo mielony
1 cebula
2-3 ogórki konserwowe
3 żółtka
2-3 ogórki konserwowe
3 żółtka
Wykonanie:
Do wołowiny należy dodać oliwę i sos sojowy oraz wyrabiając doprawiać solą, pieprzem i papryką. Dobrze wyrobione mięso odstawić na ok. 10 min do lodówki.
W tym czasie cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Jajka sparzyć i oddzielić białka od żółtek.
W celu uformowania "miseczek" z mięsa można zwilżyć ręce oliwą. Do środka "miseczek" z mięsa wlewamy żółtka, a ogórki i cebulkę układamy dookoła dekorując półmisek według uznania.
W celu uformowania "miseczek" z mięsa można zwilżyć ręce oliwą. Do środka "miseczek" z mięsa wlewamy żółtka, a ogórki i cebulkę układamy dookoła dekorując półmisek według uznania.
Flickr Imags