od 4 miesiąca
Składniki:
1/2 małej marchewki1 mały ziemniak
1/4 korzenia pietruszki
łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju sojowego
2 płaskie łyżeczki kleiku ryżowego
150-200 ml wody
Sposób przygotowania:
- Warzywa myjemy obieramy i płuczemy.
- Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy na małym ogniu do miękkości (20 - 30 minut).
- Ugotowane warzywa przecieramy bądź miksujemy, a następnie łączymy z wywarem oraz kleikiem ryżowym.
- Gotujemy całość, mieszając dodajemy oliwę.
- Po schłodzeniu podajemy dziecku.
Niestety jak gotowałam dla mojego synka kilka lat temu to nie myślałam o robieniu zdjęć, więc jeśli przygotujesz danie według tego przepisu dla swojego synka lub córeczki to prześlij, a ja z przyjemnością opublikuję za Twoją zgodą i z Twoim komentarzem :)
Brak komentarzy
Prześlij komentarz