Czas grillowania rozpoczęty, więc testujemy nowe smaki - wczoraj sprawdziłam jak smakuje chleb grillowany z ziołami.
Składniki:
1 okrągły chleb2 główki czosnku
1 łyżka posikanej świeżej bazylii
1 łyżka posikanego świeżego tymianku
1 łyżka posikanego świeżego oregano
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
20 dag masła lub domowego smalcu
Sposób przygotowania:
- Chleb należy pokroić w kromki, nie przecinając do końca z płaskiej strony.
- Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
- Do masła lub smalcu dodać posiekaną zieleninę i paprykę, po czym dokładnie wymieszać.
- Posmarować kromki chleba, następnie przycisnąć je do siebie i owinąć cały chleb dwoma warstwami folii aluminiowej.
- Piec na ruszcie ok. 40 minut.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz