Składniki:
czerwony grejpfrut
pół awokado
jasna część pora
sok z połowy cytryny
łyżeczka kiełków pszenicy
pół szklanki jogurtu naturalnego
łyżeczka płynnego naturalnego miodu
Sposób przygotowania:
1. Obrać grejpfrut i podzielić na cząstki.
2. Obrane awokado skropić sokiem z cytryny.
3. Umyć i pokroić por.4. Przygotować jogurt, miód i przepłukane wrzątkiem kiełkami pszenicy.
5. Wszystkie składniki do kielicha, miksujemy (ja korzystam z blendera kielichowego) i gotowe :)
Smacznego!
Przez długi czas nie mogłam się przekonać co do grejpfruta w swojej diecie, a bardzo zależało mi na tym, aby go do niej wprowadzić ze względu na jego właściwości prozdrowotne. Udało mi się go przemycić, pijąc świeżo wyciskane soki. Z początku wyciskałam go razem z pomarańczami - aż obecnie jego smak w ogóle mi nie przeszkadza i często jem go już solo. :) Według mnie warto jest dołączyć tego cytrusa do swojej diety!
OdpowiedzUsuń