Slider

Jaja i słonina, czyli jak przybrać na wadze

Ostatnio wiele się mówi o nadwadze i problemie otyłości, a mi wpadła dzisiaj w ręce dawna receptura znachora która pomaga, gdy potrzebujemy wysokoenergetycznych i bogatych w białko posiłków. Pozwala walczyć z niedowagą i wycieńczeniem organizmu, a osoby zajadające chlebek z pastą jajeczno-słoninową, popijając ciepłym mlekiem szybko przybierają na wadze, na przykład po przebytej chorobie.

Składniki:

30 dag słoniny
6 dużych jabłek
12 żółtek
cukier puder
30 dag rozdrobnionej czekolady


Przygotowanie:

  • Jabłka należy dobrze umyć, wyciąć ogonki i pokroić w drobna kostkę.
  • Pokrojoną w drobną kostkę słoninę wraz z jabłkami stopić na małym ogniu, uważając by się nie przypaliły. 
  • Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i dodać do nich rozdrobnioną czekoladę.
  • Stopioną z jabłkami słoninę należy przetrzeć przez sito i dodać do masy jajeczno-czekoladowej.
  • Wszystkie składniki wymieszać i poczekać do ostygnięcia masy.

Gotowa pasta najlepiej sprawdza się z białym chlebkiem i ciepłym mlekiem.




0

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Flickr Imags

blogger
© ZNOTATNIKA.PL all rights reserved
implementation with by FirmART