Slider

Pierogi smażone w waflu ze szpinakiem


Kolejna ciekawa propozycja ze szpinakiem z kuchni babci Stasi.

Składniki:

1 opakowanie wafli
2 opakowania szpinaku mrożonego rozdrobnionego
25 dag. sera mascarpone
2 łyżki masła klarowanego
pieprz biały , sól
6 ząbków czosnku
1/2 szklanki bułki tartej do panierowania
1 jajko
olej do smażenia


Sposób przygotowania:

  • Rozmrażamy szpinak, odsączamy na sicie, podsmażamy na maśle, dodajemy zmiażdżony czosnek, mascarpone i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
  • Smażymy kilka minut, aż ser rozpuści się w szpinaku. 
  • Gorącym szpinakiem smarujemy każdy wafel i zwijamy w roladkę.
  • Roladę zawijamy w ścierkę i odstawiamy do przestygnięcia.
  • Przestygnięty wafel dzielimy na 2 cm kawałki.
  • Kawałki panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, po czym smażymy na oleju na złoty kolor z obydwóch stron.
Wafle ze szpinakiem smakują również dobrze na zimno bez panierowania.

Smacznego :)
0

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Flickr Imags

blogger
© ZNOTATNIKA.PL all rights reserved
implementation with by FirmART