Sezon wędkarki i na stół wędruje piękny okaz szczupaka. Białe mięsko naszego słodkowodnego drapieżnika smakuje doskonale. Wystarczy świeży chlebek, surówka i palce lizać. Smażony szczupak jest idealny na danie główne, jak i na ciepłą przekąskę.
Składniki:
Przygotowanie krok po kroku:
KROK 3:
Na silnie rozgrzanym tłuszczu zrumienić rybę i dosmażyć już na małym ogniu na złoty kolor.
Wystarczy świeży chlebek, surówka i palce lizać :)
Składniki:
Przygotowanie krok po kroku:
KROK 1:
Szczupaka należy przygotować, umyć, pokrajać w dzwonki, posolić i oprószyć lekko pieprzem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce i lekko skropić sokiem z cytryny.
Szczupaka należy przygotować, umyć, pokrajać w dzwonki, posolić i oprószyć lekko pieprzem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce i lekko skropić sokiem z cytryny.
KROK 2:
Dzwonki szczupaka otoczyć w mące
Dzwonki szczupaka otoczyć w mące
lub przygotować ciasto naleśnikowe (jajko, mąka i mleko) i maczać w cieście naleśnikowym z obu stron i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
KROK 3:
Na silnie rozgrzanym tłuszczu zrumienić rybę i dosmażyć już na małym ogniu na złoty kolor.
Wystarczy świeży chlebek, surówka i palce lizać :)
świetny blog, polecam również od siebie rytualmilosny.co.pl
OdpowiedzUsuńCiekawa strona.
OdpowiedzUsuńSwietna strona https://bibliotekadzisiaj.pl/ polecam bardzo tę witrynę o różnej tematyce.
OdpowiedzUsuń