Slider

Domowe zacierki




Składniki:

ok. 4 łyżek mąki pszennej
1 nieduże jajko
szczypta soli do smaku
odrobina mąki do przesypania zacierek



Sposób przygotowania:

Do mąki dodajemy jajko z szczyptą soli i zagniatamy elastyczne, dość twarde ciasto, z którego następnie zacierki można zrobić na trzy sposoby:
  • skubiąc/przecierając w palcach,
  • drobno siekając nożem,
  • trąc na tarce o dużych oczkach.











1
( Hide )
  1. Super przepis, na pewno go wypróbuję! Szkoda, że karmienie mojego zwierzaka nie jest takie proste. Niestety okazało się, że ma uczulenie na większość z dostępnych karm. Z tego powodu muszę mu kupować specjalne chrupki i puszki hipoalergiczne.

    OdpowiedzUsuń

Flickr Imags

blogger
© ZNOTATNIKA.PL all rights reserved
implementation with by FirmART